Plynový ventil za sádrokartonem

Rubriky:

Reklama
Plynový ventil za sádrokartonem

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo netuší, jak se tváří norma na vedení plynu v měděné trubce za sádrokartonem. Na jejím konci by byl osazený ventil, ke kterému by byl byly servisní dvířka umístěné po úrovní pracovní desky kuchyňské linky. Tzn. že v případě potřeby by byl volně přístupný. Je nějaká minimální velikost těchto dvířek? Trubka by byla vidět z druhé strany ve stoupačkách. Dnes jsem toto konzultoval s plynařem a jeho negativní přístup ke všemu mě nepříjemně překvapil. De facto nebylo možné nic, vždy prý s ohledem na normu. Vycházel jsem z předpokladu, že potrubí nemusí být volně přístupné, toto že se týká pouze ventilu. K tomuto by přístup byl pro zjištění např. těsnosti a pokud by byl potřeba nějaký větší servisní zásah, tak dvířka by se normálně vytáhly a sádrokarton adekvátně v daném místě vyříznul.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.