problém s termostaty

Reklama
JZ Jan Zábranský @jan.zabransky před 11 roky19.10.2012 11:15:00
problém s termostaty

Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu ohledně "podivného" chování termostatů u elektrického podlahového topení. Jedná se konkrétně o typ VTM3000 (fa BMR) a v domě je nainstalováno celkem 7 okruhů. Problém je v tom, že termostaty při postupném zapojení v jedné místnosti ukazují navzájem rozdílnou teplotu až o 2 st. a nelze je tak pořádně nastavit. Zároveň dochází ke "skákání" teploty, kdy například po desetinách vystoupá na 21st a pak skokově spadne na 20st a znovu začne stoupat.
Zkusil jsem termostaty poslat výrobci ke kontrole, který mi napsal, že při zapojení u něj se rozdíly pohybovaly do 0,2 st. a žádné neobvyklé chování nezaznamenal. Jakmile mi přišly zpět, znovu jsem je zapojil a výše uvedené chování se opakovalo...
Nyní jsem vyzkoušel i odpojit od termostatu topení a podlahové čidlo, ale termostaty se chovají stejně, i když je připojené pouze napájení. Už si nevím rady...

Předem díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.