Dakon dor 25/maxDobrý den,
žádám o radu: přečetl jsem si tu příspěvky co se týče zatápění, obsluhy a další manipulace s kotlem dakon Dor. Osobně mám v RD naistalován Dakon Dor 25/max - 2 roky starý. Asi před 2 měsíci jsme ho kopili i s RD. Nechal jsem si provést revizi komína (OK), vyčistil kouřovody a kotel a začal pomalu topit. Ze začátku jsem se to učil, takže žádné zázaraky jsem nečekal. V současnosti se mi stává, že jeden den kotel pracuje na jedničku hoří i 12 hodin v kuse (je pravda, že to se povedlo jen jednou), spíše, když dám uhlí tak do čtvrt násypky, tak se mi stane, tak po cca 10min, že mi to začně hulit, jak z komína, tak i z kotle (horními dvířky), který si i občas odfoukne. Zkouším nastavovat různé polohy přívodního vzduchu (pracuji i s horními dvířky) a snažím se najít kompromis, tak aby to hořelo, ale nekouřilo - většinou marně. Když se podívám dovnitř, dochází k prohořívání uhlí až nahoru a potom podle mě nemohou splaliny skrz vrstvu uhlí odcházet do komína. Potom se děje to, že uhlí hoří v celém prostoru dna kotle a teplota stoupá. Když vše zavřu tak sice nekouří do kotelny, ale ani "nehoří" a vesnice plná dýmu. Přepokládám, že nás takových je víc a tak prosím o radu co s tím. Musí to přeci fungovat úplně nádherně PS: jednou se mi to povedlo. Jsem od Chomutova, jestli je někdo poblíž (kdo má s dakon zkušenosti) je možné se domluvit a udělat praktickou prohlídku. Kontakt 776 545388. Moc děkuji za spolupráci. PS omluvám se za chyby píši to ve spěchu.