Nefunkční podlahové topeníDobrý den,
mám problém s nefunkčním podlahovým topením. Mám kondenzační kotel od Vaillantu (ecoTEC plus VU 186/3-5). Celý topný systém mám zapojen přesně podle schématu od Vaillantu (viz přiložený první obrázek), tj. mám dva okruhy (radiátory a podlahovka), které jsou oddělené hydraulickou výhybkou WH 40 (viz 2. obrázek), k tomu ekvitermní regulaci calorMATIC 430 a celé je to řízené přes modul VR61 (pro možnost nezávislého řízení dvou okruhů). Okruh pro radiátory funguje bez problémů. Mám však problém s okruhem pro podlahové vytápění. Dochází k tomu, že teplá voda z kotle se do podlahového okruhu nedostane a tudíž podlahovka netopí. Tento okruh obsahuje mísící sadu GTF-FRG 3015-W (http://www.kkh.cz/ftp/navody%20gabo_CZ/3… která je zapojena do sytému tak jak ukazuje 3. obrázek.
Teplá voda se na vstup podlahovky (červený kohoutek) sice dostane, ale pak už nemá dostatečný tlak, aby přetlačila studenou vodu, která se vrací z podlahovky. Mezi hydraulickou výhybkou a přívodem k mísící sadě není totiž žádné další čerpadlo. Servo otevírání ventilu je funkční, jelikož když nechám odpouštět studenou vodu z podlahovky, tak se přes něj teplá voda dostane. Potřebuji poradit, v čem je problém.
Podle mého je problém s vloženou hydraulickou výhybkou. Kdybych, do zapojení nedával hydraulickou výhybku, tak by kotlové čerpadlo protlačilo teplou vodu až do podlahovky. Nicméně hydraulická výhybka i mísící sada je zapojena dle schématu dodavatele a mísící sada jím byla rovněž schválena a já nevím, jak tento problém nejjednodušeji vyřešit.
Napadají mne tyto varianty:
1) Přidat na okruh s podlahovkou další čerpadlo mezi hydraulickou výhybku a mísící sadu - Čerpadlo by pak teplou vodu dle mého názoru protlačilo do mísící sady. To už by ale bylo čtvrté čerpadlo v systému a pro mne další velká investice nejen na koupi čerpadla, ale i co se týká dalších provozních nákladů.
2) Okruh s podlahovkou napojit ne za hydraulickou výhybku, ale udělat odbočku před hydraulickou výhybkou, kde by pak čerpadlo z kotle snad protlačilo teplou vodu do podlahovky. Tímto řešením si nejsem zcela jist.
3) Zapojit danou mísící sadu ne tak jak je uvedeno na 4. obrázku, ale na 5. obrázku, kde je trojcestný ventil, který automaticky očekávám uzavře studenou vodu z podlahovky a nechá proudit teplou vodu z přívodu.
Prosím poraďte, jsem totální amatér a mám neschopného instalatéra.
Děkuji za odpověď