Zapojení akumulační nádrže

Reklama
Zapojení akumulační nádrže

Dobrý den,
rád bych vás požádal o radu se zapojením akumuláční nádrže do systému vytápění. Již mám zapojení provedeno tak, jak přikládám na obrázku. Problém tohoto zapojení je v tom, že zpočátku musím nahřát ladomatem určitý objem v nádrži (vyznačeno červenou), aby mi šla teplá voda dál. Až poté můžu pustit čerpadlo na oběh vody v systému radiátorů. Dále pak toto čerpadlo musí jet pouze na nejnižší otáčky, aby mi nezačalo "brát" studenou vodu ze zbytku nádrže. Jako druhou nevýhodu vidím to, že nemůžu topit na vyšší teplotu v systému radiátoru než je 60°C, jelikož voda přicházející do nádrže je ochlazována zbytkem studené vody v nádrži. Poté, co je systém prohřátý. Cca v odpoledních hodinách (při ranním zátopu) si můžu dovolit pustit čerpadlo rychleji.
Můžete mi poradit v čem je chyba? Už jsem tu měl hodně "odborníků", ale všichni něco takového viděli snad poprvé v životě. Ještě mně štve, že přísun teplé vody k oběhovému čerpadlo, je závislý na Ladomatu, jde to vyřešit jiným způsobem?

Děkuji za všechny postřehy a názory

P.S.: Jedná se o systém v dílně, kde se netopí každodenně a neudržuje se teplota přes noc. S tímto systémem nemá ani cenu topit na půl dne.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.