ČEZ - Přímotopový tarif x el. kotel

Reklama
ČEZ - Přímotopový tarif x el. kotel

Dobrý den,

vlastním byt o velikosti cca 48m2 a jako topení mám vlastní el.kotel o výkonu 6kw. Proto jsem si podal přihlášku na změnu sazby z D25d na D45d. Bohužel po několika dnech mě bylo napsáno od pracovnice Čez toto : " Kontrolou jsme ověřili, že příkony spotřebičů vyplněné v žádosti odpovídají distribuční
sazbě D25d. Jističe mám 3x20A.

Pro přiznání sazby D45d je zapotřebí mít instalované přímotopné topení s příkonem 8 kW.
V žádosti je uvedena hodnota přímotopného topení 6 kW.

Je zapotřebí, aby v odběrném místě byl řádně instalovány přímotopné elektrické
spotřebiče pro vytápění objektu. Součtový instalovaný příkon přímotopných elektrických
spotřebičů, včetně instalovaného příkonu akumulačního spotřebiče pro ohřev teplé
užitkové vody, je-li takový spotřebič instalován, musí činit nejméně 40 % příkonu
odpovídajícího hodnotě hlavního jističe před elektroměrem v odběrném místě. "

Můžete mě prosím někdo poradit jak to mám udělat, tak abych si mohl sazbu přihlásit. Dle výpočtů, které jsem zde na webu našel " 2 kw = akumulační spotřebič pro ohřev teplé vody
6 kw = přímotopové topení

Celkem 8 kw.

8000 w / 230 v = 34, 78 A což činní z uvedených 3x 20 A (60 A) více jak 40% " si myslím, že 40% splňuji, ale nevím, zda počítám dobře.

V případě, že jsem na něco zapomněl dejte vědět, rád doplním.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.