Dakon DUA Plus 28BT

Rubriky:

Reklama
Dakon DUA Plus 28BT

Dobrý den.
Prosí Vás. Vlastním plynový kotel Dakon Plus 28BT spojený s modulačním programátorem Kromschröder COMO OT. Zakoupeno 07/04. Zatím bez problémů.
Až letos na podzim, kdy jsem přepl přepínačem z letního na zimní provoz, a po výmněně Hořčíkové anody, kotel začal zlobit. Asi jen shoda náhod.
Začalo to tím, že kotel netopil a na regulátoru v pokoji se mi objevil znak E-06 a po chvilce E-14.Tak se jdu podívat na kotel, kotel nejel, a svítila červená kontrolka poruchy.
Zmačkl jsem tlačítko odblokování a v hlášení poruch kotle to znamená,
1) vysoká teplota hlavního výměníku ( Možné zablokování čerpadla nebo zanesení výměníku.nebo kontakt čidla s trubkou)
2) porucha čidla topení (zkontrolujte odpor čidla topení, kontakt čidla s trubkou)
Čerpadla se klidně a volně otáčení, čidlo teploty topné vody (25.) jsem vyměnil ale přesto nic.Výměník byl vyčistěn ser. technikem, tak předpokládám, že je to v pořádku.Spalinový ventilátor se taky točí.
Ale někdy se stane, že kotel normálně naskočí a chová se oká. Nebo se stane, až to dosáhne svojí nějaké teploty, nevím, tak se opět blokne, rozsvítí se červená kontrolka, za pár vteřin zhasne,
kotel chce naskočit, ale jakoby relátko to nepustí dál, a hořák ani nechytne, a nebo chytne na 2 sekundy a vypne, a zase červená kontrolka, a jen cvaká relátko(nebo něco). to se opakuje i několikrát po sobě,
pak to klidně naskočí, zapálí plamen, a kotel jede. Ale někdy to udělá i ráno, když je to studené, okamžitě se zablokuje a jen něco cvaká na desce, a na střídačku v daných intervalech se střídá že chce naskočit a nemůže.
Dělá to jak při provozu na letní, zimní i pouze topení. Regulátor teploty topné vody a užitkové vody na to nemá taky vliv .Dělá to při jakém koliv otáčení. Zní to hrozně hloupě, ale je to tak. Někdy to jede, někdy ne.
Desku mám zelenou C.S.1613 UNICAL AG 00261114-02.
Předem moc děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

123 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.