Akumulacni nadrz - efektivita

Akumulacni nadrz - efektivita

Dobrý den,

Měl bych dotaz k tepelným ztrátám v akumulační nádrži.
Mám akumulační nádrž 1000l, dům tepelné ztráty cca 3.5kwh/-10c.
Na topení peletkový kotel 20kwh.

Akumulační nádrž mám v tuto chvíli izolovanou pouze 5cm vaty, což mi po zkušenostech s nabitím přijde strašlivě málo. Při nečinném vytápění (přes noc) je pokles teploty v nádrži za noc (12h) cca jeden stupen za hodinu, tj. za natopených 65C na 55C. Vzhledem k tomu, že nádrž je v kotelně se mi sice krásně vytopí kotelna, ale to není zrovna to co potřebuju.
Část energie samosebou také odejde samovolnou cirkulací, protože nádrž v suterénu i když je v cestě "stojící" čerpadlo.

Čili, chci se zeptat na zkušenosti s tepelnými ztrátami v AKU, resp. jak silnou izolaci máte? Nechce se mi platit přes 6.000 za originál tepelnou izolaci z polyuretanu, takže bych asi obalil nádrže ještě další vatou. Jaký je Váš názor?

díky moc,
Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

42 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.