TZB-info - Výpočet tepelné ztráty…
Tepelná ztráta potrubí kruhového průřezu je způsobena vedením tepla jednotlivými vrstvami potrubí a přestupem tepla do okolního prostředí. Její velikost ovlivňuje součinitel prostupu tepla válcovou…
Dobrý den,
Měl bych dotaz k tepelným ztrátám v akumulační nádrži.
Mám akumulační nádrž 1000l, dům tepelné ztráty cca 3.5kwh/-10c.
Na topení peletkový kotel 20kwh.
Akumulační nádrž mám v tuto chvíli izolovanou pouze 5cm vaty, což mi po zkušenostech s nabitím přijde strašlivě málo. Při nečinném vytápění (přes noc) je pokles teploty v nádrži za noc (12h) cca jeden stupen za hodinu, tj. za natopených 65C na 55C. Vzhledem k tomu, že nádrž je v kotelně se mi sice krásně vytopí kotelna, ale to není zrovna to co potřebuju.
Část energie samosebou také odejde samovolnou cirkulací, protože nádrž v suterénu i když je v cestě "stojící" čerpadlo.
Čili, chci se zeptat na zkušenosti s tepelnými ztrátami v AKU, resp. jak silnou izolaci máte? Nechce se mi platit přes 6.000 za originál tepelnou izolaci z polyuretanu, takže bych asi obalil nádrže ještě další vatou. Jaký je Váš názor?
díky moc,
Michal
Pokud máte čidlo spalin a uvedený kotel, tak nastavení je podle schématu č. 32. Doporučuji čidlo spalin neumísťovat…
před 7 roky
Telefon na mě Email jurda23@gmail.com ja jsem ochoten zaplatit v tom problem neni, horší je že kolem Lomnice u Tišnova…
před 7 roky
67923 mam kotel C25St s upravou na pelety momentalne ACD01 plus vnitrni jednotka řizeno dle teploty spalin teploty v…
před 7 roky
42 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení