Ekoefekt 24 vs Benekov C15 vs Galmet 17Dobrý den, prosím o radu a zkušnosti s těmito kotli. Potřebuji urychleně koupit automatický kotel, ale nevím pro který se rozhodnout. Mám domek cca 100 m2, zateplený 8cm polyst., dřevěná eurookna, tepelné ztáty odhad do 17kW. Minulou zimu byl dům vytápěn Dakonem DOR24 a nedalo se to přežít. Kotel jsem musela maximálně škrtit přesto jsme měli průměrnou teplotu přes 26`C. Z komína neskutěčný čoud, až když se pořádně ohřál komín přešlo to, ale zase byla v domě sauna. Nyní se nemohu rozhodnout mezi kotli Ekoefekt24, Benekov C15, Galmet 17. Potřebuji dům přes týden pouze temperovat nebo vytápět minimálně (jsme pryč) a zatopit teprve na víkend. V létě bych pak ráda topila na teplou vodu.
Ekoefekt je hodně drahý, ale soused si ho nemůže vynachválit - u něj se obávám vysokého výkonu,. Nevím zda mu vadí téměř stálý chod v útlumu (nerosí?. nedehtuje?)...pro mě je sympatičtější otočným roštem - předpokládám, že bude méně poruchovější než kotle se šnekem. Výrobci kotlů sešnekem, ale naopak tvrdí, že jsou jejich kotle bezpečnější a poruchy/zaseknutí šneku jsou minimální, proto uvažuji o Benekovu nebo o levnější variantě polském Galmetu. U něj netuším jak je to s kvalitou...Poradíte prosím? Ještě nutno podotknout, že kotel potřebuji obsluhovat sama - jako žena bych uvítala co nejjednodušší a bezproblémový provoz - odstranění závady. :)