Automatický kotel Klimosz Combi Duo

Reklama
JV Jan Vít @jan.vit553 před 11 roky09.11.2012 09:36:00
Automatický kotel Klimosz Combi Duo

Dobrý den,vlastním kotel Klimosz Combi 25kW ovládaný pok.termostatem,topím ořechem 2,do okruhu připojen kombi bojler Dražice 160litrů,čtyřcestný ventil ESBE bez serva,nové rozvody vody,radiátory korado s termohlavicí a stále trochu bojuji s nastavením sestavy.Pokud koncem jara a začátkem podzimu jen přitápím dřevem,nemám žádný problém.Ventilátor nastavím na 120,kotel na 70°C a 4c.ventil postupně naplno.Vše ok. Peru se pouze s automatem a hledám nejlepší kompromis tak,abych měl co nejmenší spotřebu uhlí,netrápil kotel,nedechtoval komín,doma měl teplo(momentálně mám nastaveno noc 21°C,den 22,5°C),vyhřál bojler a co nejméně tepla poslal pryč komínem.Momentální spotřeba uhlí je skoro 40kg uhlí při prům.venk.teplotě 7°C.Kotel mám nastaven podle doporučení technika proškoleného Klimoszem.Kotel na 65°C,ventilátor a podavač podle venk.teploty(momentálně 30s pauza podavače a 130 něčeho ventilátor)4c ventil maličko za polovinou,a komínová klapka otevřena napolovic,jenomže třeba bojler musím dohřívat elektrikou,protože kotel se nedostane nad 60°C.Nezkoušel jste někdo nějaké regulační pokusy? Myslím kupříkladu nastavit vyšší teplotu kotle,jinak 4c. ventil,větší rozdíl na termostatu(např.noc 18°C,den 25°C)atd..
Vybíraný popel je spálen na prach,poměr je na 8 dílů uhlí 1 díl popela.Topenište se snažím držet 2-4cm vysoké.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

50 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.