Prosím o pomoc s plastovými okny

Rubriky:

Reklama
RZ Radek Zem @radek.zem před 11 roky10.11.2012 17:23:00
Prosím o pomoc s plastovými okny

Dobrý den všem. Vím, že zde o problémech plastových oken a jejich rosení, špatného usazení, tepelných mostů atd. bylo popsáno stovky řádků, nicméně bych se rád přidal se svojí troškou do mlýna.
V roce 2011 nám brněnská firma Ideal Okno dělala plastová okna a dveře v celém rodinném domě. Vše probíhalo dobře až do doby, než jsme začali objevovat první problémy. Začalo to netěsností oken při jejich špatném seřízení, poté opadáváním zednického zapravení z venkovní strany domu přes zjištění, že máme okna a dveře prohnutá do luku (jak mohou být prohnutá s vnitřní výztuhou z kovu?). Firma už od začátku reklamace příliš nechtěla řešit, ale vždy nějak po nátlaku přijeli a okna seřídili a zednickou zapravili. Bohužel tyto závady se začaly objevovat opakovaně a k nim se připojily s nástupem zimy další - okna se začala rosit, táhl kolem nich chlad a zamrzaly, někde vlhne zdivo v rozích oken atd., firma přestala reagovat, pouze slibovala a 30 dní na řešení reklamace utíkalo a utíkalo. Začali jsme řešit situaci přes ČOI, poté jsme chtěli od smlouvy odstoupit a nakonec firma zřejmě po návštěvě ČOI nabídla opravu probémů. Přijeli 3 lidé z firmy Ideal okno, udělali zápis s tím, že brzy přijedou nahlášené problémy vyřešit. Ano, přijeli, seřídili okna, ale problém s rosením, s prohnutými okny do luku a profukováním vyřešeny nebyly. Bylo nám doporučeno více větrat, prohnutá křídla oken řešeno výmluvami, že to je zřejmě počasím atd. Opět proběhla nějaká komunikace a nastalo jaro. Problémy s okny se pod vlivem dalších událostí posunuly stranou. Během roku opět opadalo zednické zapravení a okna začala být netěsná, proto firma opět 3x prováděla opravu. Přichází zima a nastávají opakované problémy. Okna se při nižších teplotách venku nad ránem rosí a to ve všech místnostech i tam, kde nejsou lidé a rostliny, kolem oken praská zapravení tentokráte i uvnitř a kolem oken je cítit chlad a profukování. Jsem pomalu z oken zoufalý, protože jsme zaplatili 180000,- kč a nejsme vůbec spokojení s kvalitou oken a kvalitou práce. Jedná se o profil Gealan S8000. 6 komor, trojsklo. PVC profily jsou hodně studené, při montáži bylo použito pouze pěny, o nějakých paro páskách a jiném těsnění jsem neměl ani ponětí a firma nic takového nepoužila. Venkovní parapety jsme nechali původní staré hliníkové, které firma pouze přivrtala vruty do oken zvenku! Můj dotaz zní - jak na firmu jít, aby nám bylo jednou provždy vše provedeno v pořádku, musí být při montáži oken použit nějaký technologický postup, kterého se musí firmy držet, musí být použity těsnící pásky kolem oken z venku i zevnitř? Poradíte mi prosím? Kontaktoval jsem i VUT v Brně a jejich znalce na tuto problematiku, docela jsme spolu řešili náš problém a zřejmě toho bylo i na ně moc, nakonec přestala komunikace úplně a na emaily nebylo reagováno. Poradíte, jestli zajistit soudního znalce, opravdového odborníka, který se podívá na odvedenou práci firmy, provede nějaká měření nebo jak postupovat? Děkuji všem za váš čas a za přečtení tohoto nemalého příspěvku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.