rekonstrukce trámové podlahy

Reklama
rekonstrukce trámové podlahy

Dobrý den, prosím o radu. Kompletně jsem odstaranil strou podlahu a to včetně trámů, podlaha se houpala. Pod touto podlahou je cca 60 cm níže samostatný strop. Potřebuji tedy udělat podlahu znovu. Jedná se o místnost o rozměrech 4,6 x 5,6 m. Nové trámy jsou délky 5,6 m a mají rozměr 260x100, celkem 10 ks, vím že ideální by byly 260x200, ale tuto váhu bychom nedokázali do patra dostat a usadit, proto chci dát vždy dva trámy vedle sebe a kvůli vlhkosti trámů (jsou čerstvé) je dát 2-3 cm od sebe aby měli možnost rychleji vyschnout. Na spodní část trámů natlouct hranoly, na ně prkna a na prkna (mezi trámy nafoukat celulózovou izolaci až do výšky trámků, celkem tedy cca 30cm) Na tyto trámy chci dát trámky 8x12 v rozestupu cca 62,5 cm, mezi trámy a trámky jsem chtěl dát mirelon kvůli kročejové izolaci, na trámky našroubovat OSB desky 18 mm, další vrstvu 18 OSB našroubovat a přilepit křížem (samozřejmě prolepit zámky a překitovat zámky a hlavy šroubů). Toto by byla čistá podlaha na kterou by se dávalo lino.
Nyní nevím jestli by nebyl lepší tento postup. Na trámy přišroubovat trámky 12x8 v rozestupu cca 62,5 cm, na to přišroubovat jednu vrstvu OSB 18, pokračovat kročejovou izolací Steprock HD síly 30 nebo 40 mm, na kročejovku položit dvě vrstvy OSB 18, opět prolepené a prošroubované. A nyní otázka, který postup je lepší vzhledem k přenášení hluku do spodní místnosti a k pevnosti podlahy (aby se nehoupala) a vydržela.
Mám trochu strach z nových trámů, potřebují vyschnout, takže mezi uložením trámů a položením OSB desek nechám několik týdnů přestávku, je to v bytě a topí se zde.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.