TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobrý den, bylo to již patrně četněkrát diskutováno, ale prosím o Vaše názory(v posledních diskuzích jsem toto téma nenašel)
Chystám se na stavbu svépomocí RD-bungalov 14x14m a před zvýšením DPH se ještě chystám koupit cihly.
Rozhoduji se pouze mezi Heluz 30cm a polystyren/vata ci Heluz 44cm.
Osobně je mi více sympatický 30cm, coz neni kompromis -cihla je nosná a izolace izoluje a překryje nepřesnosti na zdění cihly. Na zaizolování zdi nepotřebuji firmu-zvládnu sám.
Stále více lidí mě však odrazuje jak polystern může plesnivet, musí být spočítany ideálně rosný bod, dům nebude dýchat a budou vznikat vevnitř plísně atd.
Mám cenovou nabídku od Heluzu na oboje varianty a rozdíl je 50tis což není tak markantní.
Je dnes ideální pro 44cm dělat termoizolacní omítku?-nenám v pro 44bez izolace důvěru, jak vychází pro srovnání U 30cm cihy+15cmvata ci 44cm?
Jsem naprostý lajk a rád si nechám poradit takže moc děkuji za Vaše příspěvky.
dekuji za ceny, 44 samozrejme bez izolace.
před 12 roky
Dobrý den, jestli budete dávat izolaci, pak je zbytečné volit zdivo 44. Cena EPS 70 fasádní 10 cm je kolem 120 Kč/m2,…
před 12 roky
moc děkuji za Vaše příspěvky, mám radost že jste se přiklonili k mému názoru 30ky a izolovat. Abych upřesnil Vaše…
před 12 roky
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení