TZB-info - Výpočet objemu tlakové…
Interaktivní návrh/výpočet tlakové expanzní nádoby. Tlaková expanzní nádoba se navrhuje v závislosti na výkonu zdroje tepla, maximální teplotě otopné vody, součiniteli zvětšení objemu, výšce…
Zdravím všechny,
řeším menší dilema se zapojením akumulační nádrže 1000l a kotle Viadrus U26 6.článek.
Kotel mám zapojený tak, že teplá z Viadrusu jde do aku a studená z aku do Viadrusu. Topné větve jsou takto: teplá jde z vrchlíku aku a studená se vrací taky do aku.
Moje otázka zní: lze to udělat tak, že teplou z Viadrusu napojím přes t-kus přímo do topné větve a zároveň do aku? Protože jsem odpozoroval to, že ve Viadrusu je teplota 80°C a do topných větví jde jen cca 50°C, protože aku ji ochlazuje, což se mně moc nelíbí. Viz.zjednodušená schémata.
Je moje teorie správná, že pokud to zapojím podle mého návrhu, tak se aku bude natápět až vypnou čerpadla na topných větví?
Popřípadě co byste doporučili?
Díky za odpovědi.
Pro stanovení velikosti expanze přikládám jednoduchou tabulku od výrobce expanzomatů. To, že stoupá tlak je špatným…
před 12 roky
http://www.autoviz.cz/nastaveni-tlaku-v-expanzomatu.htm
před 12 roky
zapojení ještě s kolegou pro jistotu proberu, ale objemově činí jeho expanze přibližně asi 1/10 objemu aku - tedy…
před 12 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení