Přestavba automatu aku nechat nebo odstavit

Reklama
Přestavba automatu aku nechat nebo odstavit

Zdravím.

Dávám dotaz jak fungovat s automatem. Předělal jsem stávající kotel na automat.
Původní sestava je s akumulačními nádržemi, elektronikou adex, který pouští do domu kolik nastavím.
Kotel zpátečka je hlídán 3cestným ventilem.

Jak tedy používat automat. Doposud jsem nevymyslel jak soustavu mám používat. Hořák je od firmy vse pro drevo, jednotka LIDER.

Představoval bych si to takto.

varianta 1
nahřát nádrže, po nahřátí aby něco předalo signál a kotel šel do útlumu a spal, po vyčerpání 1/3 nádrží aby zase dohřál.

varianta 2
ovládat řízení kotle termostatem
kotel spi pokud teplota doma klesne pod 20 zapnout ohřev a až se vyhřeje na 21 vypnout zase do spánku
nevýhoda v mém případě 3cest ventilu, protože musím hlídat zpátečku 65 st a musel bych do radiatoru poustet 70°C

Nevím ale jakým způsobem konkrétní jednotku nastavit, nebo jak to vymyslet, aby to fungovalo.

Dalsi vec, zda se mi doma uvnitr pres utesnene dvere ze citim takovy stiplavy smrad z uhli , je to mozne? Nebo jsem jen ochromenej tim ze do toho porad cucim.

Děkuji za odpovědi a případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.