vyplé topení hřejeDobrý den, prosím Vás o radu.
Bydlím v bytovém domě o 4 patrech (cca 3 roky starém, jedná se tedy o novostavbu), v bytě 2+kk. Radiátory s hlavicemi Siemens Acvatix RTN51 mám v každé místnosti. Celoročně (tedy i přes léto, kdy topení nehřeje) mám hlavici nastavenou na hodnotu 1 (bylo mi řečeno, že ventil nesmí být úplně uzavřen). Teď poslední měsíc, kdy už se topí (máme v baráku kotel), mi pouze radiátor v obývacím pokoji hřeje, ač slabě, i na hodnotě 1. Dokonce hřeje, pokud hlavici přetočím na hodnotu 0 (kdy má být ventil zcela uzavřen). Chci jen dodat, že v obývacím pokoji trávíme nejvíc času a teplota zde se pohybuje kolem 22°C určitě. Přičemž hodnota 1 odpovídá 12°C. Bylo mi řečeno, že prostě ten kotel hřeje a tudíž někudy to teplo "unikat" musí, i když je to zavřené, jinak by bouchl. Nechápu ale, proč to dělá pouze tento jeden radiátor. V ostatních místnostech, kde mám hodnotu 1, radiátory nehřejí. Navíc se jedná o radiátory s ventilem, kdy se např. nastaví na topení 3, tzn. pokud je v místnosti více než 20°C, radiátor nehřeje, pokud teplota pod 20°C klesne, začne radiátor hřát.
Nutno však dodat, že před radiátorem máme sedačku, ale takto to mají i ostatní nájemníci (těch jsem se bohužel ještě neptala, zda nemají stejný problém)
S hodnotami vycházím z tohoto návodu http://www.siemens.cz/siemjetstorage/fil…
Mohli byste mi poradit, zda je to opravdu normální, nebo je to na reklamaci a měla bych se na někoho obrátit o opravu?
Děkuji předem za odpověď.
Dagmar