Vypnuté radiátory (severní strana RD)

Reklama
Vypnuté radiátory (severní strana RD)

Dobrý den, jelikož jsem v návrhu topení a počítání tepelných ztrát pohyboval naposledy na střední škole, chtěl bych se zeptat na pár otázek. Nastíním základní situaci, bydlím ve zděném 2.patrovém RD (stavba z roku 1991) s vlastním kombinovaným plynovým kotlem(TUV) typ kdyžtak upřesním, dům je vybavený plastovými okny Rehau, lokalita Jablonec n/N .
Můj první dotaz směřuje k tomu, že majitel přes zimu nevytápí místnost v mezipatře o rozměrech cca 3*3 m situovanou oknem na severní stranu, východ z místnosti je na schodiště které vede středem RD a okna z něj vedou na západ. Na této chodbě přes zimu také vůbec není puštěný radiátor, z chodby vedou klasické bytové dveře do jednotlivých místností. Majitel má takový názor, že když topení nechá vyplé v této chodbě a místnosti, tak ušetří za topení. Dle mého názoru by to tak uplně nemusela být pravda, zvláště když se jedná o místnost situovanou na sever. Můj dotaz tedy zní, má majitel pravdu nebo by topení či alespoň temperování této místnosti nebo i chodby ve výsledku znamenalo menší náklady na topení v celém RD?

Pozn. Občas majitel také vypíná topení v místnosti na severní straně ve druhém patře (cca 2*4 m), navíc topná teplota je na termostatu nastavena na pouhých cca 19-19,5 stupňů(jako maximální) během doby kdy jsou v RD lidé, když není spuštěno topení klesá teplota i k 17,5 stupňum.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.