Dostatečný průtok podlahovky

Rubriky:

Reklama
Dostatečný průtok podlahovky

Zdravím Vás,
chtěl bych se zeptat na následující věc:
instalovali jsme kotel na tuhá paliva Viadrus Hercules U26 6.článek, který je zapojen tak, že topí přímo do rozdělovače a na noc ho mohu přepnout, aby topil do akumulační nádoby.

V rozdělovači mám nyní 2 větve, podlahovku a radiátory. Na větvi radiátorů je čerpadlo Grundfos Alpha 2 nastavená na maximální konstatní výkon, na podlahovce je Calpeda nastavena na poloviční konstantní výkon.
Jde mně o to, že když topím Viadrusem, tak mně Grundfos ukazuje max.28W a průtokoměr podlahovky ukazuje 0,2l/min. Když uberu výkon Calpedy, tak Grundfos přidá na výkonu a radiátory topí lépe, ale podlahovka, která má okolo 110m2 skoro netopí.

Zajímavé je, že když topím plynovým kotlem, tak je to v celku bez problému, Grundfos jede na 38W a průtok podlahovky je 1l/min.

Poradíte prosím, v čem je problém respektive jak soustavu seřídit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.