Nastaveni teplot a průtoků

Rubriky:

Reklama
Nastaveni teplot a průtoků

Dobrý den, prosím Vás o Váš nazor popřípadě radu,

nový RD, obvodové zdivo Ytong 37,5, fasáda Novabrik difůzně uzavřená s 6cm Rotaflex SUPER FD01. Vytápění podlahové elektro kotlem 9kW. Současně je regulace řešena termostatem PT59, zatím nebydlíme tkaže teplota nastavena na 18°C, na kotli nastavena max. výstupní teplota vody 35°C, skutečná kterou si reguluje termostat se pohybuje okolo 25°C, otázka zní zda je to dost? neměla by být větší? Další věc je průtok, na všech okruzích je okolo 2l, málo nebo moc? A věc které nerozumím je teplotní spád, na vstupu je 25°C a na výstupu 22°C, což mi připadá dost málo, není to tím že je velký průtok? Důvod proč mě to trápí je že se mi zdá že se dost protopí, vzhledem k tepelným ztrátám domu které jsou 3,6kW bez větrání, 6kW s větráním, ale vzhledem k tomu že tam zatím nebydlíme a stavba je natopena stále na 18°C tak spíše 3,6kW. Prosím Vás o Váš nazor ohledni nastavení průtoků a teplot jestli je to takto v pořádku, děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.