Tepelné ztráty v kotelně

Reklama
Tepelné ztráty v kotelně

Ling 25 řízený termostatem Honeywell užívám od topné sezony 2000-2001. S kotlem jsem spokojen. Až na to, že ve sklepě rozměrů 4,80x3,75x1,85=cca 33 m3 je stále teplota okolo 16°C a proto tam nemohu skladovat ovoce, brambory, ... Všechny trubky s TUV jak k topení, tak ke kombinovanému ohřívači vody Tatramat OVK 150 jsem ve sklepě dostatečně izoloval, což výrazně snížilo původní ztráty po instalaci kotle, ještě s holými trubkami. Největším zdrojem zbytečného tepla ve sklepě je dnes samotný kotel, hlavně jeho připojení do komína délky 45 cm.

Vyhřívání sklepa je permanentní ztráta, která snižuje účinnost kotle a tím zvyšuje náklady na topení. Ztráta je ještě vyšší tím, že sklep teď nemohu běžně užívat na skladování.

1) Máte někdo zkušenost, jak kotel+odvod do komína ještě izolovat? Nebo odvolávku na zdroj informací, kde je to úspěšně řešeno.
2) Samozřejmě lepší by bylo teplo ještě nějak využít. Ale jak?

Děkuji předem za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.