Přívod vody do RD - nedodržení nezámrzné hloubky...Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu v problému, který jsem nebyl schopen ovlinit. Přívod vody do RD nejspíše není v řádné nezámrzné hloubce. Jedná se pouze o místo vstupu přes základ, dále pokračující přes podlahu do garáže, kde jsou hodiny. Před ústím do RD je hloubka v pořádku, ale vzhledem k chráničce, kterou stavbaři nechali v jisté hloubce cca 65-70cm, jsem ji musel využít.
Když se voda pokladála do pískového lože, tak jsem ji po obsypání ještě u ústí do domu překryl polystyrenem cca 10cm tlustým. Poté standartní skladba, zemina a dále "kufr" pro následnou zámkovku. Cca 70cm se vším až po vrch. Dva roky z preventivních důvodů dávám na zem před garáž (mám tam místo a ničemu to nezavazí) 3 tabule polystyrenu na sebe, aby zem nepromrzla přes veškerou skladbu až po to nešťastné ústí. Nemám termokameru, abych zjistil, že je to 100% - problém s vodou doposud nebyl. Chtěl bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s tímto problémem, popř zda-li stačí ta první polyst.vrstva uložená v zemi a zda není zbytečná ta sezónní pokládka polystyrenu na zem zvenčí. Máte-li elegantní radu, jak danný problém vyřešit, budu za ni vděčný.
Děkuji vám.
PT