Přívod vody do RD - nedodržení nezámrzné hloubky...

Přívod vody do RD - nedodržení nezámrzné hloubky...

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu v problému, který jsem nebyl schopen ovlinit. Přívod vody do RD nejspíše není v řádné nezámrzné hloubce. Jedná se pouze o místo vstupu přes základ, dále pokračující přes podlahu do garáže, kde jsou hodiny. Před ústím do RD je hloubka v pořádku, ale vzhledem k chráničce, kterou stavbaři nechali v jisté hloubce cca 65-70cm, jsem ji musel využít.
Když se voda pokladála do pískového lože, tak jsem ji po obsypání ještě u ústí do domu překryl polystyrenem cca 10cm tlustým. Poté standartní skladba, zemina a dále "kufr" pro následnou zámkovku. Cca 70cm se vším až po vrch. Dva roky z preventivních důvodů dávám na zem před garáž (mám tam místo a ničemu to nezavazí) 3 tabule polystyrenu na sebe, aby zem nepromrzla přes veškerou skladbu až po to nešťastné ústí. Nemám termokameru, abych zjistil, že je to 100% - problém s vodou doposud nebyl. Chtěl bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s tímto problémem, popř zda-li stačí ta první polyst.vrstva uložená v zemi a zda není zbytečná ta sezónní pokládka polystyrenu na zem zvenčí. Máte-li elegantní radu, jak danný problém vyřešit, budu za ni vděčný.
Děkuji vám.
PT

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.