Zaizolování OSB podbití

Rubriky:

Reklama
Zaizolování OSB podbití

Ahoj všichni,
mám prosbu a prosím o Vaše rady a zkušenosti...

Při zhotovení střešní konstrukce jsem se domluvil na přesahu sbíjených vazníků o cca 80cm.

Nic jsem nechtěl podbíjet palubkama a tak jsem vše podbil OSB deskou tl. 18mm a vytvořil jsem tím takový kastlík, který začína od obvodové zdi a jde až na konec vazníků kde se uzavírá ( utvoří takové L-ko )

Teď se chci zeptzat, jak bych mohl ten kastlík zaizolovat ?

napadlo mne třeba dovnitř nacpat vatu,ale nevím zda li se dá vata položit je tak na OSB nebo by se pod vatu musela dát ještě nějaká fólie - tu vatu bych nařezal dle rozteče vazníku ( cca po 1m ) - šířku bych dal co by mi dovolil kastlík - tedy cca 30cm.
Vatu bych ukončil na obvodové zdi - tudíž délka by byla nějakých cca 90cm.

Půdu budu poté izolovat nejspíše foukanou izolací ( nějakých 40cm ) - k tomu se chci zeptat zda-li vazníky mohou být celé schované pod nějakým zateplovacím systém.

Chci se tedy zeptat zda-li se musí pod vatu ( nebo třeba polystyren ) dát nějaká fólie nebo se může použít hned na OSB ?

Díky všem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.