Zplyňovací kotel typ - Atmos DC 24RS

Reklama
Zplyňovací kotel typ - Atmos DC 24RS

Dobrý den.
Mám doma přes 20 let starý kotel na tuhá paliva o výkonu 22 KW (Dakon U 22). Jelikož jsem si vědom, že ho bude potřeba v dohledné době vyměnit, tak se dopředu sháním po jeho nástupci. Díval jsem se jakým typem stávající kotel nahradit a rozmýšlím se nad touto nabídkou.
Topím z 70% dřevem, zbytek dřevěné brikety a na noc přidávám trochu hnědouhelných briket, aby oheň do rána nevyhasl. Myslím že by byl nejlepší - KOTEL DC 24 RS, jejikož je konstrukčně stavěný na topení všemi třemi surovinami.
A ještě jeden dotaz. U současného kotle Dakon U 22, který má přibližně dle označení výkon 22KW, vytopím celý domek bez problémů. Nevím tedy jestli ATMOS DC 24 RS při svém výkonu nebude moc silný - naddimenzovaný.
V jedné recenzi se uvádí toto:
Pokud je kotel naddimenzovaný, dochází ke škrcení kotle na vzduchu a neoptimálnímu spalování a tím tak k dehtování kotle. Což má za následek nízkou účinnost a neustálé čištění kotlového tělesa a komínu. U nižší teploty vratné vody dochází k nízkoteplotní korozi a tím tak k úbytku materiálu z vnitřní části kotlového tělesa a snížení životnosti kotle např. na polovinu. Častým problémem je, že kotel vydrží např. jen 10 let, což je z velké části problém předimenzovaného kotle.
Tomu bych se chtěl samozřejmě vyvarovat.

Budu čekat na případné rady a názory ohledně volby kotle z vašich bohatých zkušeností.
S přáním hezkého dne Vlastimil Švejda.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.