Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím, na jaře bychom chtěli začít stavět RD, okr. Břeclav. Chtěli jsme již dům v nízkoenergetickém standardu, a proto jsme na doporučení některých diskutujících tohoto fóra volili i patřičné izolace: Obálka Heluz 30 STI CL + 200mm EPS, podlaha 170 mm EPS, strop 400 mm vata. Strop zavěšený z SDK. Dům má tvar písmene L, je přízemní, nepodsklepený. Zastavěná plocha 162 m2, podlahová 133. Vytápění elektrokotel v kombinaci s teplovodní krbovou vložkou a aku nádrží s TUV. Nechali jsme si zpracovat PENB od Heluzu a když jsem do něj nahlédl, polil mě studený pot. Dle výsledků je dům v kategorii C, s měrnou vypočtenou roční spotřebou energie 120 kWh/M2rok. Je to vůbec možné? Nerad bych investoval nemalou částku do zateplení a poté zjistil, že neušetřím nic. Ještě pro doplnění: venkovní teplota -13, vnitřní 20.
podlaha: 162m2, U-0,23 Ht-21,3 W/K
Stěna: 165m2, U-0,13, Ht - 21,6 W/K
Strop: 162m2, 0,11, Ht- 14,8W/K
Okna, balk. dveře: 23,3 m2 U 1,2, Ht-32,2
Vstupní dveře:3,2m2, U 1,5, Ht 5,5 W/K
tep. vazby mezi konstrukcemi 517 m2, U0,03, Ht-15,5W/K
Pan Kubíček se jistě ozve. Zkusil jsem odhadnout z toho mála, co popisujete, možné výsledky. V prvním výpočtu je popis…
před 2 roky
Dobry den pane Kubicku, nasel byste si na mne cas pro konzultaci vytapeni nasi planovane novostavby? Pokud ano, ozval…
před 2 roky
Však to je rozumné rozhodnutí.
před 11 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení