snížení / regulace hoření krbové vložky

Rubriky:

Reklama
snížení / regulace hoření krbové vložky

Do novostavby RD jsem si nechal nainstalovat krbovou vložku Kratki Zuzana 14, která přes 1000lt akumulační nádrž topí podlahové topení a radiátory.
Minulou zimu jsem se s topením teprve seznamoval, letos už vidím drobné problémy a nedostatky.
Vložka je napojena na 200mm komín.
Ovládání je prostřednictvím regulace Tatarek RT08.
V tuhle chvíli řeším problém s regulací hoření vložky, protože i když ovládání funguje (mechanicky), při zavřené komínové klapce, zavřené klapce sání vzduchu, a zavřené klapce externího přívodu vzduchu vložka jede tak na 50%, čož znamená zbytečně velkou spotřebu dřeva a obtížnou regulaci se sklony k přehřívání, naložit vložku na noc je téměř nemožné, protože tu je 99% jistota nočního řesení poplachu s přetopeným okruhem.
Zkoušel jsem ošetřit prisávání "falešného" vzduchu, externí přívod vzduchu jsem utěsnil, přetěsnil jsem sklo ve dvířkách, a upravil těsnění popelníku.
Tohle zlepšilo situaci, resp. ji to téměř řešilo, ale za cenu neustále černého skla dvířek.
To vedlo k tomu, že jsem těsnění skla odstranil, tedy uvedl do stavu jak bylo dodáno výrobcem, špinění skla se zlepšilo, ale regulace vložky se zase zhoršila.
Byla mi doporučená regulace komínového tahu, stejně jako jsem přemýšlel o úpravě kouřovodu - vložka má vývod 180mm, takže nahradit stávající 200mm kouřovod s redukcí hned za vložkou za kouřovod o průměru 180mm, a redukcí na vstupu do komína, zda by to ale něco řešilo, nevím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.