TZB-info - Tepelná čerpadla Spirála:…
Připravili jsme ukázky několika instalací tepelných čerpadel Spirála (dále TČ). Na nich je vidět, že pořízení tepelného čerpadla není žádná věda, připojení může být velice jednoduché a provozní…
http://www.novinky.cz/bydleni/reality-a-…
jsem rad,ze nemam papirove pasivni dum - je to nesmysl.
ovsem nesmyslu v clanku je prilis i na moje gusto !!
Náklady na takovou stavbu strmě rostou a pro většinu lidí se takový dům stává nedostupným,“ konstatuje Fromel. - toto jeden z nich :-)
začali jsme projekčně připravovat pasivní domy, ale ukázalo se, že lidé o ně nemají velký zájem, - ani se nedivim - lidi zacinaji uvazovat logicky.odkud asi tak vzali vsechnu tu praxi :-)
Obávají se například hluku kompresoru u tepelného čerpadla. - nesmysl, mam TC primo v dome-zrejme mam kvalitni,kdyz to neslysi ani manzelka ci rodina kdyz tu spi.
Většinou se pak teplý vzduch rozvádí trubkami a i to způsobuje částečně hluk. - dalsi nesmysl.v dome se nic takoveho neprojevuje - maximalni vykon VZT vyuzivam minimalne.pri teplovzduchu bych to chapal.
Dům začíná čím dál více stát na detailech - ano v tomto naprosty souhlas a je to o koncepci a provedeni stavby se zamerenim na detaily.nemam v dome s nicim problemy - tedy krom ZR - neni to neresitelny problem a zatim jej neresim.neni potreba.
Cena a výkon se u nich dostaly na optimální hranici pod tři milióny korun i s cenou parcely. Přitom rozdíl ve spotřebě energií mezi klasickým a nízkoenergetickým domem činí okolo 25 procent. - radove domky je jina sorta nez samostatne stojici dum !!!!!!!
Trh dokázal v tomto směru nevídané. - ano diky TZB !!!!!!!!!!!!nikoli developerum ci realitnim kancelarim !!!!!!!!
Diskuse o izolaci podlahy vznikla z myšlenky, že pro optimální návrh tloušťky izolace by se měla zohlednit tepelná…
před 12 roky
Ne, psal jsem, ze mas pasiv a tim padem COP 1,3, nebo spotrebu na vytapeni nejakych 38kW/m2/rok.
před 12 roky
Proč jsem to vlákno založil? No aby toto téma bylo prodiskutováno. O jakém červíku pochybnosti mluvíte pane Kocino?…
před 12 roky
117 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení