Nehřeje podlahaDobrý den,
před 2 měsíci mi dodělali podlahové vytápění. Ale i když topím nepřetržitě 3-4 dny, tak je podlaha studená. Podlahové topení mám v kuchyni a na chodbě (25 m2) v ložnici a koupelně jsou radiatory. Být má 50 m2, takže to firma řešila pouze jedním okruhem (voda jde přes radiatory do podlahy). Plynový kotel protherm gepard tedy ohřeje vodu do radiátoru na 74 st. (teplota se dá nastavit na kotli) a jak jde zpět, tak je vháněna přes čerpadlo do podlahy. Regulace teploty je pomocí termostatické hlavice, která je na maximu a podle firmy co to dělala tam je maximum 28 st. Hadice je na polistyrenu a "zalitá" asi 6 cm polosuchého betonu. Mezi hadicí a betonem je karisíť a jako podlaha je dlažba. Firma co dělala topení tvrdí, že je problém v tloušťce betonu, ale já si myslím, že to je spíše nízkou teplotou v topení. Když by to přeci bylo tloušťkou betonu, tak by jen trvalo déle podlahu vytopit. A ne, že bude po několika dnech topení studená, jak psí čumák ...
Jsem pro vyšší teplotu v podlaze také protože netopím pořád, ale jen podle potřeby. Takže se stihne podlaha dříve ohřát.
Jakého jste názoru, je to podlahou, nebo teplotou? Či od každého trochu?