ekonomika topení plynovým kotlem

Reklama
ekonomika topení plynovým kotlem

Dobrý den. Měl bych jednu otázku ,týkající se vytápění plynovým kotlem. Mám obyč kotel Dakon Dua CT s průtokovým ohřívačem vody.

Jde mi o to jakou mám nastavit teplotu otopné vody ,aby bylo vytápění co nejekonomičtější a i kotel aby se tak neopotřebovával.
Dám příklad. Teplota v noci nastavena na 20 stupnů. Ráno potřebuji byt vytopit na 22 stupnů.
1. když dám teplotu vody cca 50 stupnů ,tak trvá řekněm cca 2,5 hodiny než je požadovaná teplota. kotel vícekrát sepne a vypíná
2. nastavím 75 a teplota je 22 je za cca 1,5 hodiny ,ale zase to teplo vydrží déle než teplota klesna na 21,5 a kotel zase naskočí(na termostatu se rosvítí plamínek a kotel nabíhá) a pak je zase ta teplota rychleji nahoře.

Vím ,že teplota vody se určuje dle venkovních teplot,ale jedná se mi o to jestli je lepší ,když kotel topí déle (více sepíná a zhasíná)a nebo co nejrychleji byt vytopí . Díky za názory a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.