Krbová vložka Samson

Reklama
PS Petr Sebera @petr.sebera před 11 roky09.01.2013 19:42:00
Krbová vložka Samson

Dobrý den,

potřeboval bych radu máme krbovou vložku Samson PW 130 19kw máme jí v rodinném domě v prvním patře a výměníkem vytápíme celý dům.Máme 11 radiatoru tepelná ztráta je spočtená topenářem na 9-10kw vložká má údajně do výměníku 13kw(21l).Nemáme žádnou nádrž do v které se hromadí voda pouze 200l bojler.V okruhu máme jedno oběhové čerpadlo Dab V55/180 ale voda prochází ještě přes plynový kotel Buderus(který slouží jako expanzní nádoba) ve kterém je také oběhové čerpadlo .Pokud máme puštěné jen 1 oběhové čerpadlo tak je problém vytáhnout teplotu vody na 60oC a pokud zapneme obě tak se teplota vody vytáhne třeba na 80oC ale to je pouze pokud je puštěno třeba 3 z 11 radiatoru a to jen v přízemí pokud zapnu radiatory v patře tak teplota vody z vložky klesne na 60oC a víc ani ťuk.Komín je cca 6m dlouhý průměr 200mm a tah má 20 jednotek tahu.Pokud máte někdo zkušenosti nebo typy co s tím prosím poraďte.Jediné co nás napadlo je že výměník má malý objem a voda v něm se rychle vyměnuje.Budu vděčný za každý názor nebo radu řešíme to už spoustu dní a pořád bez výsledku .

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.