kouřovod z kotle opačný spád -PROS9M o raduDobrý den, rozhodl jsem se pro výměnu kotle za automat (galmet 17kw -uhlí), problém vidím v tom že starý kotel má kouřovod o cca. 30cm níž než nový, tedy bez úpravy by došlo k použití kolen a opačného spádu (od kotle dolů). Jednalo by se o kouřovod o délce cca. 40cm (komín od kotle cca. 30cm) tedy spád kolem 45. V prodejně tvrdí že by to neměl být problém. Komín je vyvložkován flexitrubkou 150cm a má 80metrů. Bohužel ke komínu je přístup 0 tedy jedině postavit lešení. Jsem naprostý laik a nerozumím tomu, ale co jsem pochopil tak by ta vložka měla být asi (snad) uchycena na konci komínu? Tedy v případě nutnosti vysekat cihly u komínu kde je napojen kouřovod aby se uvolnil ten T-kus, povolit ten úchyt a celou vložku posunout nahoru, pak zase obezdít. Vložku jsem nikdy neměl v ruce jen na ní koukám přes dvířka prosím omluvte tedy případné blbé dotazy.
Otázka tedy zní - je možné připojení s opačným spádem?
Jsou vložky uchyceny tak jak předpokládám na konci a je možné tedy v případě nutnosti posunout celou vložku?
Nejsou tyto vložky i stlačitelné? Jsou ohebné, ale jde mi o to zda by nebylo možné tu vložku jen osekat a vmačknout (stlačit ji na horu o 30cm)?