Uložení elektro rozvodů v EPS

Uložení elektro rozvodů v EPS

Dobrý den ,
stojím před otázkou kam uložit vedení od zásuvek (kabel CYKY 2,5) ,při hledání možností jsem nedospěl k jednoznačnému výsledku.
Někdo vede kabel na hydroizolaci a následně zaklopí podlahovým EPS ,někdo ho přimázne ke stěně a zaklopí EPS, jinde je veden v betonu nad EPS .V případě vnitřního zateplení je kabel veden rovněž v EPS.
V podstatě jde o to že kabel nemá možnost chlazení na rozdíl od kabelu ve zdi.Z toho pohledu mi vychází nejlépe vedený v betonu nad EPS ale v případě podlahovky se to trochu komplikuje aby se to nekřížilo a nebo přimáznout ke stěně.Mě napadlo ještě vytvořit drážku v EPS a tu následně s kabelem zabetonovat pro lepší chlazení ,ale to už je dost pracné.

Moje otázka tedy zní ,který z uvedených způsobů by jste doporučili ,nebo jste použili ,ideálně nějaké foto z realizace.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.