Samotíž vs klasika

Samotíž vs klasika

Dobrý den, máme starý nezateplený dům dvoupodlažní, podsklepený.
V domě jsou všude zatím vyměněny okna za plastová, nikde není nic zatepleno. Tloušťka zdí je 45cm. V domě je po bývalých majitelích nainstalován samotížný systém ,připojený na kotel Viadrus U26 6 čl. . Jenže radiátory jsou tak obrovské potvory že nám brání udělat nějaké větší stavební úpravy. Jsou i dle mého nevhodně umístěné na zdech uprostřed domu kolem stupaček. Problém máme díky tomu i s plísní protože cirkulace vzduchu není taková jako kdyby byly umístěné pod okny. Po zatopení a naakumulování tepla máme doma moc velké teplo, někdy i 28°C. Teplo je i když mám veškerý vzduch jak na vstupu tak komínovou klapu uplně na minimu. Podařil se mi loni sehnat koks metrák za 500 takže je to možná i díky velké výhřevnosti koksu.
No a dotaz spočívá v tom jestli nějak upravit stávající samotíž nebo předělat kotel na univerzální hořák a předělat i celé topení za plechové koráda a trubky v mědi. Docela mne i irituje obrovské množství vody které je v systému, odhadem 1000litrů možná víc.jen jeden kus radiátoru je tvořen z kolem 15 trubek o průměru 5cm a výšce 2,5metru. Přemýšlím právě i nad tím že kdybych zdemontoval celou soustavu tak mi aspoň ze tří čtvrtin pokryje náklady na pořízení nové,díky tomu že bych ji odvezl do kovošrotu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.