trám jako podzenice u přístřešku - nutno vyztužit ?

Reklama
trám jako podzenice u přístřešku - nutno vyztužit ?

Dobrý den,

chystám se stavět zahradní domek spojený s přístřeškem pro auto (na obrázku). Poslední věc, kterou nemám vyřešenou je delší strany přístřešku, kde bych se rád vyhnul středové podpěře trámu (na obrázku není), kvůli pohodlnému vystupování z auta. A teď můj dotaz.
Podélný trám bude zároveň sloužit jako "podzednice" pro krokve, délka mezi stěnou přístřešku a předním sloupem je 5m, konce trámu budou položeny na věnec přístřešku, resp, na předním sloupku.Uvažoval jsem o rozměru trámu 18x25cm na výšku, ale i tak si nejsem jistý, zda 5metrová délka bez středového sloupku není příliš. Úhel střechy bude cca 22st. betonová krytina Bramac.

Jako další řešení mě napadlo vyztužit trám např. L profilem 100x150 sešroubovaným s trámem z vnitřní strany, to celé usadit na věnec a přední sloupek (ten bude vyzděn ze ztraceného bednění 40x25

Je uvažované řešení reálné, případně nebude uvedený trám potřeba vůbec vyztužovat ?
Nebo mně naopak nezbude nic jiného, než doprostřed vztyčit svislý podpůrný trám ?

Díky za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.