YouTube - Prezentace kanadských kamen…
Představení kanadských krbových kamen v pořadu Receptář prima nápadů (43/2011) vysílaném dne 30.10.2011. Prezentovány byly značky Regency, Pacific Energy a H...
Dobrý den
prosím Vás o radu, jsem uz docela i zoufali. Mame RD velikost na vytapeni prizemi 350m3 a horni patro 90m3. Dum neni zateplen dle vypoctu architektu straty 18kW. Cely topny sytem je udelan novy ne jako celek ale s postupnym dodelavanim. Topime drevem s krbovymi kamny s vymenikem Edilkamin Calidra 16kW(z toho 3 do vzduchu) a ted jsme dodelaly akumulacni nadrz 1000l.
Bohuzel zatim vytapime jen spodni patro a uz ted je to nedostacujici. Nejvice nas trapi rychlost vytopeni vychladleho RD po prijeti z prace teplota klesne na 14 stupnu a do vecera dum NEvytopime na nastavenych 20 stupnu a tudiz ani nenabijeme akumulacni nadrz. Pokud odjedeme treba na 2 dny tak dum vytapime i 3 dny nez je tam 20 stupnu. Ano mame velke ztraty RD ale muze to udelat tolik ze tu nemame tepelnou pohodu? myslite si ze pokud zateplime dum tak to bude lepsi? Nebo nam radite vymenit kamna za silnejsi idkyz ono ani neni moc z ceho vybirat mame pomalu ty nejsilnejsi s vykonem do vody. Nechceme menit system vytapeni kdyz uz mame udelan jeden. Mame si dokoupit solary? nebudou jen vyhozene penize v nasem pripade?
Rodice maji krb.kamna JOTUL s vykonem 8kW vytapi samozrejme mensi dum ale maji tam 26 stupnu a to docela dusi. Opravdu jsme s tim zoufali moc dekujeme za jakou koliv radu
jeste jsem si vzpomela jeslti nemame nejaky prioblem s AKU nadrzi pri nabiti nadrze na 90 stupnu nam vydrzi pri topeni nadrzi jen 4 hod.? Neni to nejak malo? Nemame nekdde nejaky hlubsi problem nadrz je zatpelena jak iolaci od vyrobce plus vata a je zazdena kde je cely protor vyplnen izolacni vatou
To řeší okamžitý stav do doby oprav!
před 12 roky
Prikladam foto RD , dum je castecne podsklepeny prujezd a sklepmame zatepleny (letos jsme si to delaly sami z duvodu…
před 12 roky
souvislosti na rozdil od vas vnimam. cetl jste snad nekde vlhkost v dome? já mám v podstatě nový barák a takové…
před 12 roky
37 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení