TZB-info - Normové hodnoty součinitele…
Tabulka uvádí požadované a doporučené hodnoty součinitele prostupu tepla stavebních konstrukcí pro budovy s převažující vnitřní návrhovou teplotou 18 až 22 °C včetně dle ČSN 73 0540-2:2007 Tepelná…
Dobrý den,
určitě to zde bylo již několikrát řešeno, ale chtěl bych Vás moc poprosit o Vaše názory jak správně vybrat cihly pro výstavbu nového RD (v posledních diskuzích jsem toto téma nenašel).
Chystáme se na stavbu svépomocí RD-bungalov 18 x 17m.
Projektant nám navrhl obvodové zdivo z HELUZ PLUS 44 broušená s pěnou , kde součinitel prostupu tepla
U [W/m2K je 0,21...
Je tato varianta pro výstavbu nového RD optimální??
Vytápět je bude Tepelným čerpadlem.
Jsem naprostý lajk a rád si nechám poradit takže moc děkuji za Vaše příspěvky.
Také si myslím. Koukal jsem na ty parametry a konkrétně tahle cihla má U = 0,17 W/m2K a tak splňuje ty požadavky na…
No mám to tak stejně, ono na co zabalit dům do obálky jak se všude zmiňuje. Je to zybtečný a hlavně ne moc zdraví…
Jenže srovnáváte cca 46 cm cihlovzduchu proti 40cm sendviče. To Vám připadá jako spravedlivé srovnání ? Jen tak…
Třena si zvážit co by jste využili a potřebovali, je tam toho hodně k využití. Taky akce při registraci se dá využít…
před 8 dny
Když budete brát cihly z Heluzu mrkněte i na jejich služby, protože oni nejsou jenom výrobce cihel. Já od nich taky…
před 11 dny
No vždyť i proto chci jít do toho, protože mi to přijde jako snadná volba. Samozřejmě že by jsem si povolal nebo…
před 12 dny
96 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení