TZB-info - Normové hodnoty součinitele…
Tabulka uvádí požadované a doporučené hodnoty součinitele prostupu tepla stavebních konstrukcí pro budovy s převažující vnitřní návrhovou teplotou 18 až 22 °C včetně dle ČSN 73 0540-2:2007 Tepelná…
Dobrý den,
určitě to zde bylo již několikrát řešeno, ale chtěl bych Vás moc poprosit o Vaše názory jak správně vybrat cihly pro výstavbu nového RD (v posledních diskuzích jsem toto téma nenašel).
Chystáme se na stavbu svépomocí RD-bungalov 18 x 17m.
Projektant nám navrhl obvodové zdivo z HELUZ PLUS 44 broušená s pěnou , kde součinitel prostupu tepla
U [W/m2K je 0,21...
Je tato varianta pro výstavbu nového RD optimální??
Vytápět je bude Tepelným čerpadlem.
Jsem naprostý lajk a rád si nechám poradit takže moc děkuji za Vaše příspěvky.
Také si myslím. Koukal jsem na ty parametry a konkrétně tahle cihla má U = 0,17 W/m2K a tak splňuje ty požadavky na…
No mám to tak stejně, ono na co zabalit dům do obálky jak se všude zmiňuje. Je to zybtečný a hlavně ne moc zdraví…
Jenže srovnáváte cca 46 cm cihlovzduchu proti 40cm sendviče. To Vám připadá jako spravedlivé srovnání ? Jen tak…
Stavěl jste s těmi cihlami? Jsou přesné, ale záleží kdo je vezme do ruk. Já z nich mám dům a když trefíte zedníky…
před 8 hodinami
Já nevím s čím máte skušenost vy nebo s čím jste stavěl, no podle mě Martin napsal správně. Jak vám můžou vznikat…
před 8 hodinami
Hezká teorie, tak se podívejte na realitu
před 5 dny
90 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení