výběr závěsného turbokotle

Reklama
výběr závěsného turbokotle

Dobrý den. Chtěl bych vás poprosit o doporučení závěsného plynového turbokotle. Mám byt v bytovém domě (kolaudace 1997), 4+kk, 135m2, zateplen, 2. patro. Projektant topení vypočítal tepelné ztráty při -12°C na cca 10kW. Dosud mám instalován atmosferický kotel Vaillant 18kW, ale je problém s tahem komínu (přetahuje odsávání v bytě nebo jiný nejasný důvod) co způsobuje časté vypínání kotle spalinovým senzorem a alarmování CO detektoru. Druhý problém je časté cyklování kotle při jeho předimenzování. Kominík i servisman kotle doporučil turbo-kotel. Podotýkám, že nemůžu instalovat kondenzační kotel, neboť v komoře, kde je stávající kotel, není vodovodní odpad. Počítám s externím nepřímotopních zásobnákem 120l. Z nabídky dostupních nízkovýkonných závěsných turbokotlů mi přichází v úvahu: Baxi ECOFOUR 1.14 F / Junkers CERACLASS ZS 12-2 DH AE / Protherm Panther 12 KTO (v.19) / Thermona THERM PRO 14 TX / Vaillant VU 122/3-5 turboTEC plus. Nejoptimálnější rozsah výkonů má zmíněný Protherm 3,5-12,6kW a Junkers 4-12 kW. Nevím pro který z uvedených (nebo je ještě nějaký jiný vhodný?) se rozhodnout. Co by jste mi prosím poradili, nebo jakou máte prosím s uvedenými kotli zkušenost. Moc děkuji za každou dobrou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.