konvektor nebo lavice?

Reklama
konvektor nebo lavice?

V projektu novostavby je v obývacím pokoji před francouzským oknem (2m fix + 1 metr dveře na terasu) navržena topná lavice délky 160 cm. Problém je, že bych rád dal do interiéru vertikální žaluzie. Protože se musí vlézt v otevřeném stavu mezi okno a topnou lavici, je jasné, že by ta lavice musela být vysunota od okna hodně směrem do interiéru. Což mám obavy, aby tam nevadila a člověk o ni cestou na terasu nezakopával.

Místnost nebude mít podlahové vytápění. Na vedlejší zdi je také okno, ovšem již klasické s deskovým radiátorem. Původně jsem chtěl před fran. okno umístit do podlahy konvektor po celé délce (tedy 3m). Projektant mě ale od toho odradil, že to nebude výkonem dostačovat (verzi s ventilátorem bych se rád vyhnul).
Teplotní spád 60/40, požadovaná teplota v místnosti 21 st.
Dle výpočtu (http://www.licon.cz/otopne-lavice-s-kryc… potom lavice má výkon 1090 W.

Má někdo u takto velké prosklenné plochy umístěn konvektor a nemá podlahovku. Kdyby se použil široký konvektor (viděl jsem snad kolem 40 cm), tak by to nestačilo?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.