Jaký kondenzační kotel na rekonstrukci místo starého litinového.

Rubriky:

Reklama
RW René Weiss @rene.weiss před 11 roky25.01.2013 10:44:00
Jaký kondenzační kotel na rekonstrukci místo starého litinového.

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu. Ve starším RD mám kotelnu ve sklepě a v ní Protherm Medvěd KLOM 30, stacionární, s externím zásobníkem na ohřev vody, napojený na klasický komín. Dům prošel zateplením fasády, letos mám v plánu zateplení střechy a časem výměnu nejhorších oken, 20 let starých plastových. Kotel bude dost předimenzovaný a chtěl bych ho nahradit novým, nejraději kondenzačním. Orientačně jsem se díval po kondenzačních kotlech, bohužel většina z nich jsou nástěnné, stacionárů je jen pár a jsou značně dražší. Další problém je komín, stávající je klasický komín, vyvložkovaný "husím krkem". Většina kondenzačních kotlů co jsem viděl je turbo a potřebuje i k tomu uzpůsobené komíny. Kdybych musel předělávat i komín, tak bude celková investice taková, že by se snad ani nevyplatilo kondenzační kotel pořizovat. Existuje nějaký rozumný kondenzační kotel schopný napojení na výše popsaný komín, vhodný pro rekonstrukci sklepní kotelny ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.