Jake udelat topeni(krb.kamna s vym,KK,podl. a radiatory)

Reklama
Jake udelat topeni(krb.kamna s vym,KK,podl. a radiatory)

Dobry den,potreboval bych poradit ohledne vytapeni rek. domu.Dum je postaven z plnych bilych cihel sirka zdi 45cm .Zateplit se ho chystam 15cm polystyrenu.Vyska stropu cca 2.7m izolace cca 30cm vaty.V podlahach 10cm polystyrenu.Ted resim jake topeni udelat.Mam takovou myslenku ze vsude krom loznice bych udelal podlahove topeni.Z duvodu setrvacnoti a dlouhych nabehu jsem do kazde mistnosti premyslel o radiatoru.V loznici OB pokoji a detskem pokoji chci dat koberce.Co jsem se docetl tak pry jen posunou dobu natapeni...jinak to pry funguje bez problemu s podlhovkou.
Jako zdroj k podlahovce jsem uvazoval kond.kotel.No a protoze mam rad ohen a taky bych chel usetrit za plyn tak chci krbova kamna s vymenikem-kdyz v nich uz topim tak aby ohrivali ty radiatory a TUV a treba i tu podlahovku.Kdyz by to nesthali tak by s podlahou pomohl kond kotel a s TUV el.topne teleso.
Muzete mi nekdo poradit zdali neco takoveho ma smysl jak ekonomicky tak po strance fugovani?
Bylo toho tu napsano uz mnoho ale jako laik tomu nerozumin(regulaci,zapojeni).Privital bych zkusennosti lidi kdo neco podobneho ma nebo o tom uvazoval atp....
Topeni se chystam delat na jare tak hledam kazdou informaci a jelikoz tomu nehovim tak se v tom zacinam ztracet.Jeden rika to jiny zas neco jineho a ja nevim co vybrat....
diky za kazdou radu ci zkusennost

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.