na co je a jak funguje tento směšovací ventil?

Rubriky:

Reklama
na co je a jak funguje tento směšovací ventil?

Dobrý den,

na fotce vidíte ESBE 28 AS 38 - 65 st.C. Zespodu do něj vede horká voda z plynového kotle (9 kW, většinou topí tak na 30-40 st. C), nahoru odchází do podlahového topení, zleva se vrací z podlahového topení.

Netuším, jak mám tento ventil nastavit - zprava má takové šroubovátko, ale nevím, která krajní poloha odpovídá které teplotě (zašroubováno/vyšroubováno versus 38/65).

Taky mi není jasné, co se vlastně děje, pokud je tento ventil nastaven na nějakou teplotu a v příchozích trubkách je teplota vyšší/nižší. Podle těch vyražených šipek na tom ventilu bych tipoval, že ventil dokáže zastavit vodu jdoucí zespodu (z kotle), zatímco voda vracející se zleva má vždycky volnou cestu nahoru. Ale nevím, jestli ten ventil zastavuje vodu studenější nebo teplejší než na jakou teplotu je nastaven...

Díky za vysvětlení, které jsem na webu nedokázal najít.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.