sedlová střecha 10° rozpon 10m

Rubriky:

Reklama
sedlová střecha 10° rozpon 10m

Dobrý den, jsem ve fázi přípravy projektu, jestli se tomu tak dá říci.
Dům mám namyšlený tvarově na 99%, ale materiálově se stále rozhoduji a vymýšlím, čas mě netlačí, jelikož nejsou peníze, ale cca do 3 let bych začal.
K věci: domek 10 x 23 m,(přízemí 9 x 23 a patro 10x23 kvuli max. možné zastavěné ploše vzhledem k velikosti pozemku mohu pouze 215m2 - tzn z jedné strany 1m přesah, to snad vyřešit lze-předpnuté panely, monolit atd) Nejasno mám v možnostech jakou střechu lze udělat, už takhle to bude dost peněz a tak nechci podkroví, stejně by vzhledem možnostem výšky(musím dodržet linii s okolními domy) nebylo obyvytelné. Zvažoval jsem samozřejmě vazníky, ale rád bych je nechal přiznané. Nejvíce se mi zamlouvá možnost, když bych vedl cca středem celého domu(v patře, v přízemí pouze sloupy nebo tak něco) nosnou zeď na ní umístil hřebenovou vaznici a krokve by potom leželi pouze takto na pozednicích a této nosné hřebenové vaznici. Vnitřní prostor by byl rozdělen na cca 4,5 a 5,5 m a sklon střechy bych rád držel na v předmětu uvedených cca 10° což vychází zhruba metr výškový rozdíl střechy na 5m délky, přiznané krokve, palubky, nebo prkna, parozábrana, vata, a zřejmě taška pro nízký sklon, pod ní samo paropropustná folie.
Je to nesmysl? Zkouším to už nějaký čas hledat, ale moc se mi to nedaří, až mě to víceméně zaválo sem a doufám tedy alespoň v nějakou radu či podnět. Zkrátka lze takto vytvořit střechu, příp. jak moc veliké budou muset být krokve a rozestupy(pokud to má někdo v malíčku..:o)

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.