Topení ve 3 úrovňových patrech

Rubriky:

Reklama
Topení ve 3 úrovňových patrech

Prosím u radu,

Topím první 2 měsíce v novostavbě. Někde v systému mám chybu. Topím jenom podlahovým topením teplovodním. Kondenzační kotel Baxi Prime Storage HT. Mám 3 rozdělovače v domě (suterén, patro, podkroví). V systému je pouze čerpadlo součástí kotle. Zaráží mě tam několik věcí.

1. Ani jeden rozdělovač není vybaven čerpadlem. V systému je pouze čerpadlo součástí kotle.
2. Plováčkové průtokoměry neukazují v žádnem rozdělovači žádný pohyb.
3. Připadá mi, že vratné větve jsou studené.
4. Odvzdušval jsem každý okruh zvlášť přes volné větve v rozdělovači. Ostatní větve jsem měl uzavřené. I přesto je část podlah studená. Některé části podlah jsou teplé, jinde ne.
5. V rozdělovačích jsou na přívodu i na vratce červený a modrý puntík (teplá a studená voda), ovšem trubky jsou zapojené opačně. Plováčkové průtokoměry jsou na větvi, která má být teplá. Je to problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.