jaké oběhové čerpadlo pro inverterové TČ

Rubriky:

Reklama
jaké oběhové čerpadlo pro inverterové TČ

Dobrý den,
řeším následující problém. Mám inverterové TČ vzduch/voda které používám pro vytápění rodinného domu, kde je pouze podlahové topení. Hydrobox s oběhovým čerpadlem ALPHA2 25-60, je umístěn ve sklepě, kde je jeden rozdělovač na dva okruhy. Dále jsou použity další dva rozdělovače o 6ti okruzích, jeden v obytném patře o patro výše a další v podkroví.
TČ má nominální výkon 13 kW (+7/45). Se současným oběhovým čerpadlem i na maximální výkon mám průtok na jednotlivých větvích podlahového topení cca 1 l/m. Dům mi to vytopí bez problémů. Nicméně problém je následující, mám nastavenou maximální teplotu topné vody 37 °C, která pro vytopení stačí. Když spustím TČ a pokojová teplota neodpovídá nastavené teplotě čerpadlo jede na odpovídající výkon ohřeje vodu na 37 °C a vypne a takto se to opakuje dokud se nedotaneme na nastavenou pokojovou teplotu, pak si inverter sníží výkon a udržuje teplotu topné vody třeba někde okolo 30°C a vše jede jak má. Mám ale pocit, že při tomto natápění nestíhá oběhovka odebírat vodu a mě nezbývá nic jiného než zvýšit teplotu topné vody třeba na 40°C a více. Pak již k vypínání nedochází tak často. Otázka zní dát výkonější oběhovku? Případně jakou? Urychlí to vytápění? Co se bude dít v případě nízkých okolních teplot kdy výkon TČ klesne, nebude v tomto případě velký průtok na škodu?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.