Okna Rehau Geneo nebo hliník Heroal 110es

Rubriky:

Reklama
Okna Rehau Geneo nebo hliník Heroal 110es

Dobrý den,

již delší dobu chodím na toto fórum jako čtenář. Až nyní bych rád poprosil o radu, názor.

Chystám se v 3+1 cihlovém řadovém bytovém domě měnit po skoro 10ti letech ještě jednou, před konečnou rekonstrukcí, plastová okna za nová. Ta původní mají jako ostatní tady popsaná, prohýbající se rámy, netěsnící břitové těsnění, mírné rosení v zimním období atd.

A technologie přece jenom za tu dobu postoupila o kus dále.

Protože mám kamaráda, zabývajícího se výrobou oken, je moje volba jasná v tom směru, že vybírám mezi Rehau Geneo a, pro mě novinkou, hliníkovým oknem Heroal 110es, které mají také v nabídce.

I když největší rozměr oken mám 220x145cm určitě bych si nechal dát do profilů Genea ocelové výztuhy a kam to půjde i přídavné termomoduly. Sklo 4-16-4-16-4.

Profil Heroal 110es jsem měl dnes v ruce poprvé. Tuhost profilu se zdá oproti plastu mnohonásobně vyšší, sklo se vejde až 4-18-4-18-4, jenom mě zarazila jedna věc a to jsou těsnění. Z vnější strany není vůbec a z vnitřní strany bylo na přineseném vzorku pod pantem křídla přerušené, takže jediné které opravdu těsní je to středové (viz. obrázek). Nechci dělat z němců blbce, ale nějak mi to nejde do hlavy. Nicméně se ještě pojedu po Praze podívat na pár míst, kde tato hliníková okna mají nainstalovaná a zaměřím se na detail těsnění.

Máte-li k tomu někdo co říci, budu velmi rád za každou zkušenost, radu nebo tip na odborníka. Popřípadě nějaká místa v Praze a okolí, kde jsou tyto dva profily již nainstalované.
Cena v tomto případě nehraje ani tak roli z hlediska dlouhodobé investice do nemovitosti. Barva bude oboustranně bílá.

Doplňující dotazy rád zodpovím.

Děkuji

Radek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.