Vyústění ČOV do jímky

Vyústění ČOV do jímky

Dobrý den,
u nás ve vesnici není kanalizace, jen kolem mého pozemku vede strouha která vyústuje do lesa - Lesy čr při povolování čističky sousedovi daly podmínku,že odpad nesmí vést přes jejich pozemek.
Do strouhy, kterou obec nazývá místní kanalizace, obec svádí odvody z ČOVek. Přestože v územním plánu je centrální ČOV - NENÍ TOTO V ROZPORU S ÚZEMNÍM PLÁNEM?

Já mám jímku a chci si udělat ČOV - nebotˇmě úřad každý rok šikanuje a kontoluje vývoz, teď si vymysleli, že je potřeba udělat těsnost jímky....
Proto jsem se rozhodl pro ČOV - ale! vzhledem k tomu, že mám odpad z domu vyveden na opačnou stranu než je "obecní kanalizace - strouha" a se sousedem nevycházím dobře (přesto bych do obecní strouhy vodu z čističky neodváděl, protože mám vedle strouhy cca 2metry od ní studnu a odpad bychu musel vyvádět někde těsně nad nebo pod studnou a to se mi nechce. Tak jsem se rozhodl že vodu z ČOV odvedu do bývalé jímky cca 30m3. a tu budu pak dále buď využívat či odvážet.
Projekt a vyřízení jsem zadal firmě - ta mě teď informovala,že mi to takto městský úřad životního prostředí nepovolí, protože chtějí odvod do strouhy včetně vedení kanalizace.
Můj dotaz směřuji k tomu zda mi může úřad nařizovat, kam s vodou z čov a že k její kumulaci nemohu využít jímku.
Děkuji za rady a vyjádření se k mému problému.Popřípadě zákon dle kterého mi to nemůže takto město povolit.

Ještě jsem si vzpoměl, že přes můj pozemek vede trativod historická stavba bez dokumentace,povolení..o průměru 20cm v litinové trubce - a tento trativod vede i pod sousedem a vyústuje ve stejném místě, jak vyústuje stouha do lesa - zda bych nemohl odpad z čov vést do tohoto trativodu...a co bych k tomu popř. potřeboval - čí souhlasy a povolení.
Děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.