podpora vykurovania solarkom.Dobry den.
Nakolko mam male,ale pozityvne skusenosti s domorobo solarnym systemom na ohrev TUV a tento alternativny smer sa mi celkom paci,chcel by som si postavit ,ale uz na profi baze takyto system,ale aby investicia bola ako tak rentabilna,chcem aby chodil aj v tych zimsich mesiacoch a aby mi ohreval nielen TUV ,ale aj kurenie.
Cele kurenie a ohrev TUV je zatial spravene byvalentne ( plynovy kotol Medved KLO ,teplovodny krb ) to znamena ze 120l bojler na TUV uz mam a chcel by som ho dokombinovat s dalsou nadrzou ,ktora by sluzila na uskladnenie teplej prebytocnej vody s krbu ale aj ohrev TUV prostrednictvom solaru a predohrev pre plynovy kotol.
Vykurovanie v dome mam riesene prostrednictvom radiatorov ,do ktorych ide pri beznych vonkajsich teplotach do
-5C a izbovej teplote cca 21 stupnov okolo 60 stupnov a spät sa vracia 30 max 35C ,cize tuto spiatocku by som chcel v teplejsich mesiacoch dokrmovat solarnym systemom.
Vymena medzi spodnym a hornym zasobnikom by mala chodit na zaklade samospadu teplej vody popripade nejake dietne cerpadielko,cize tym si hlavu nelamem,ale zaujimaju ma viac ine veci.Aku plochu by mam mat horny vymenik a ake mate skusenosti s plochymi vs trubicovynmi koloektormi?
Vedel by mi niekto skuseny poradit ci dane zapojenie je spravnym riesenim mojho vymyslu a aky bojler by som mal pouzit pre dany spôsob prikurovania ,ci z dvomi vymennikmi ,alebo akunadrz typu nadrz v nadrzi s jednym spodnym vymenikom?
Za pripomienky vopred dakujem.