Mléčné fleky na dřevěných oknech pár dní po instalaci.Dovoluji si Vás poprosit o radu. Před týdnem mi byla namontována dřevěná okna. Po pár dnech jsem si všimnul, že v místech kde zůstal ležet na rámu mokrý sníh, se vytvořili výrazné, mléčně zbarvené fleky. Sníh jsem ometl, druhý den tam fleky již nebyly. Po opětovném "smáčení" se fleky vytvořili zase. Fleky nejsou povrchového rázu, nedají se "setřít". Na místech kde se fleky objevili a opět zmizely je lazura tmavější. Dle výrobce oken jev normální, souvisí prý s vyzráváním lazury. Fleky se můžou objevovat i po 4-5 měsících od aplikace. Pak již ne. Naopak dle názoru jednoho dlouholetého prodejce barev se jedná o vážný problém, který údajně vznikl z důvodu aplikace, popř. schnutí ve špatných teplotních podmínkách. Později se mohou objevit puchýře. Životnost barvy a ochrana okna je prý omezená. Pro doplnění uvádím, že okna byla v lakovně na kraji prosince 2012. Vím to jistě, neboť jsem instalaci oken z vlastního podnětu odložil o skoro 2 měsíce až na únor 2013. V domě neprobíhají v zimě žádné práce, žádné mokré procesy. Hrubá stavba je velmi dobře vyschlá. Dle webu firmy byly na úpravu oken použity akryláteové barvy firmy Sikkens.
Děkuji předem za vaše názory.
PS: Na fotce jsou zachyceny některé drobnější flíčky ze sundávací předokenní mřížky, kterou jsem si donesl domů na pozorování.