Plastová okna Alphaline 90 MD, Slovaktual PASIV-HL a nebo dřevěná SOLID COMFORT SC92-C od Slavony

Rubriky:

Reklama
Plastová okna Alphaline 90 MD, Slovaktual PASIV-HL a nebo dřevěná SOLID COMFORT SC92-C od Slavony

Dobrý den všem,

chystáme se v řadovém RD z konce 80.tých let na kompletní zateplení objektu zahrnující nová okna, zateplení fasády a novou střechu (současná je z eternitových šablon) vč.jejího zateplení. Pokusil jsem se pročíst všechna témata týkajicí se výhod a nevýhod dřevěných a plastových oken. Proto jsem se při hledání vhodného dodavatele zaměřil na ty kvalitnější profily plastových oken a na dřevěná okna od kvalitních a prověřených výrobců na základě referencí zde na fóru. Do úzkého výběru se nakonec dostal 6-ti komorový plastový profil Alphaline 90 MD, 8-mi komorový profil Slovaktual PASIV-HL a dřevěná eurookna Solid Comfort SC92-C ze Slavony. Po obdržení nabidek na profil Alphaline a Solid Comfort SC-92C jsme nevěřili vlastním očím. Mezi těmito dvěma nabídkami je pouze řádově několika tisícový rozdíl ve prospěch plastu. Nabidka od Slovaktual na profil PASIV-HL je asi o 20 tis.levnější než obě výše zmiňované, ale zase jsme trochu na vážkách na základě referencí přečtených zde.

A teď jsme v situaci, kdy nevíme, k čemu se přiklonit. V poptávkách jsme požadovali srovnatelné technické parametry oken, tj.trojsklo, trojité těsnění, teplý meziskelní rámeček.
V tuto chvíli bychom přivítali jakoukoliv radu, ke které nabídce se příklonit a proč.

V tuto chvíli není v celkovém pojetí rekonstrukce kladený tak velký důraz na cenu oken, ale na životnost a kvalitu.

Moc díky za vaše názory a připomínky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

88 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.