Plastová okna Alphaline 90 MD, Slovaktual PASIV-HL a nebo dřevěná SOLID COMFORT SC92-C od SlavonyDobrý den všem,
chystáme se v řadovém RD z konce 80.tých let na kompletní zateplení objektu zahrnující nová okna, zateplení fasády a novou střechu (současná je z eternitových šablon) vč.jejího zateplení. Pokusil jsem se pročíst všechna témata týkajicí se výhod a nevýhod dřevěných a plastových oken. Proto jsem se při hledání vhodného dodavatele zaměřil na ty kvalitnější profily plastových oken a na dřevěná okna od kvalitních a prověřených výrobců na základě referencí zde na fóru. Do úzkého výběru se nakonec dostal 6-ti komorový plastový profil Alphaline 90 MD, 8-mi komorový profil Slovaktual PASIV-HL a dřevěná eurookna Solid Comfort SC92-C ze Slavony. Po obdržení nabidek na profil Alphaline a Solid Comfort SC-92C jsme nevěřili vlastním očím. Mezi těmito dvěma nabídkami je pouze řádově několika tisícový rozdíl ve prospěch plastu. Nabidka od Slovaktual na profil PASIV-HL je asi o 20 tis.levnější než obě výše zmiňované, ale zase jsme trochu na vážkách na základě referencí přečtených zde.
A teď jsme v situaci, kdy nevíme, k čemu se přiklonit. V poptávkách jsme požadovali srovnatelné technické parametry oken, tj.trojsklo, trojité těsnění, teplý meziskelní rámeček.
V tuto chvíli bychom přivítali jakoukoliv radu, ke které nabídce se příklonit a proč.
V tuto chvíli není v celkovém pojetí rekonstrukce kladený tak velký důraz na cenu oken, ale na životnost a kvalitu.
Moc díky za vaše názory a připomínky.