Neočekávaný nedoplatek za plynDobrý den,
veřím, že při přečtení tohoto nadpisu Vám bleskne hlavou, že toto je zcela normalní rutina. Očekáváte, po zimnim obdobi, ktere jste cele poctivě šetřili teplem/plynem, že Vam dodavatel vystavi vyučtovani s nějakým přeplatkem, ale realita je jiná. Bydlím ve starší, jednopatrové budově v nadzemnim poschodi. Byt ma 3 pokoje + kuchyň a koupelku. Z těch 3 pokojů se topi jen ve 2. No a teď k věci. Protože v byte moc nevegetím, spíše tam občas přespím, tak je nastaven v sezone termostat na 13 stupňů, aby nezamrzly radiatory. Platím zalohy 1900,-. Za celou sezonu jsem měl 2x navštěvu, kdy jsem topil cca 5 dni na 20 stupňů. Můj termostat ma funkci sčítani sepnutých hodin, kdy je topeni aktivní. V součtu to tedy do vyúčtování dělalo 400 hodin. Kotel, kterým se byt vytápí je DAKON S-26G, který jsem otestoval v hodinvém provozu a hodiny ukazaly 3 kubiky. Na vyúčtování jsem našel spotřebu 2044 kubíků a neuvěřitelný doplatek přes 13 000,-. Pokud vypnu všechna plyn. zařizení, tak se plynomer za cely den nehne, takže unik za hodinama sem vyloučil. Ať počítám jak počítám, tak mi to nějak nesedi. Při občasnem kontrolování spotřeby mi vychaazelo, že kotel topil 2-3h denně. V pondělí příjde ještě revizák na kotel, aby vyloučil třeba nadmernou spotřebu po dlouhodobějším provozu, ale pokud to vyloučí, tak mi to neni vúbec jasné. Ještě doplním, že občas sem přitápěl dřevem a v případě, že bylo venku nad 0, tak jsem vypl kotel uplně. Loni jsem dřevem nepřitápěl, topil sem převážně na 15-17 stupňů a spotřeba byla poloviční. Sem velmi rozezlen a posledni co mi zbývá bude asi reklamovat hodiny plynáren. Pokud ale nebude problem ani tam, tak kde se to odpařilo ?? Máte někdo nějaký nápad ?